سازه‌هاي معماري، تاريخ دهانه غلامان را بازگو مي‌کنند

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:بررسي باستان شناسي دهانه غلامان فروردين آغاز شد و خردادماه نيز به پايان رسيد ولي گزارش نهايي اين عمليات به تازگي به معاونت ميراث فرهنگي ارائه شده است.

مصطفي عارف حقي با اشاره به اينکه بررسي باستان شناسي اين شهر باستاني با روش ژئو الکترونيک انجام شده است،گفت:در اين نوع از بررسي باستان شناسي امواج الکترونيک به وسيله دستگاه‌هاي مخصوص به عمق زمين فرستاده مي‌شود و در صورت برخورد با آثاري از جنس سفال، آجر، خشت،فلز و...انعکاس دريافت و به صورت نقشه ارائه مي‌شود.

وي تصريح کرد:بازخواني اين نقشه‌ها ما را به اين نتيجه رساند که 13 سازه معماري به 26 سازه قبلي اضافه شد و در مجموع 39 اثر تاريخي از اين سرزمين کشف شده است.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: مشخص شدن کاربري اين بناها نياز به پژوهش و گمانه زني بيشتري دارد تا تاريخ دهانه غلامان تکميل شود البته برخي از اين بناها ساختارهاي مشخصي همچون مسکوني،عبادي و صنعتي دارند.

عارف حقي متذکر شد:به دنبال کشف ساختارهاي جديد در اين محوطه حريم شهر باستاني دهانه غلامان هم وسعت مي‌يابد بنابراين اصلاح تعيين حريم گذشته ضروري به شمار مي‌رود.

وي تصريح کرد:پس از انجام اين اقدامات پلان مديريت پايگاه کوه خواجه و دهانه غلامان متناسب با ساختارهاي جديد و اقدامات انجام شده،تهيه خواهد شد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388052110